Middag
Serveres etter kl 15.00
Vi har et begrenset utvalg middager, men vi lover at minst én av disse vil falle i smak. Du kan også se våre andre alternativer for middag som tapas, pizza, burger og småretter.
Middag
Estofado Ternera
6
Kylling marsala
1, 6
Nachos med kjøttdeig
6
Lasagne med salat og brød
1, 6, 4
Sei cordon blue
1, 6, 7
Allergenoversikt
Allergener: 1 Gluten / 2 Egg / 3 Peanøtter / 4 Nøtter / 5 Soya / 6 Melk / 7 Fisk / 8 Skalldyr / 9 Bløtdyr / 10 Selleri / 11 Sennep / 12 Sesamfrø / 13 Lupin / 14 Sulfitt
Kornslag* som inneholder gluten:
Dette inkluderer hvete, rug, bygg,
havre, spelt, korasanhvete o.l. Disse
kornslagene finner du ofte i mat som
inneholder mel, slik som krutonger,
brød og bakervarer, kaker, couscous,
bearbeidede kjøtt- og fiskeprodukter, sauser og supper. Kornslaget må
deklareres, men det er opp til produsenten om gluten angis i tillegg.
Skalldyr: Dette inkluderer krabbe,
hummer, reker, krill, kreps og scampi
o.l. Skalldyr finner du ofte i salater.
Disse ingrediensene kan også finnes
i skalldyr- og fiskeretter, i wokretter,
sauser og lignende til bruk i thairetter.
Egg: Egg finner du ofte i kaker,
majones, sufflé, pasta, paier, noen
kjøttprodukter, sauser, desserter og
matvarer som er penslet med egg.
Fisk: Fisk finner du ofte i skalldyrog fiskeretter, leverpostei, salatdressinger, tapenade, buljong og i
Worcestersaus.
Peanøtter: Peanøtter finner du ofte
i kjeks, kaker, desserter, sjokolader,
iskrem, peanøttolje, peanøttsmør,
asiatiske og orientalske retter.
Soya: Soya finner du i tofu, miso,
tempeh, soyasaus, soyadrikker
og soyamel o.l. Soya brukes også
i noen desserter, iskrem, kjøtt- og
fiskeprodukter, sauser, supper og
vegetarprodukter.
Melk: Melk finner du i smør, ost, fløte,
iskrem, desserter, melkepulver, yoghurt, bakverk, supper og sauser o.l.
Noen matvarer er penslet med melk.
Nøtter*: Dette inkluderer mandler,
hasselnøtter, valnøtter, kasjunøtter,
pekannøtter, pistasienøtter, paranøtter og macadamianøtter. Du finner
ofte nøtter i brød, kjeks, småkaker,
desserter, iskrem, sjokolade, marsipan,
nøtteoljer og sauser. Ulike typer nøtter
brukes i asiatiske retter.
Selleri: Dette inkluderer stangselleri
(stilkselleri), samt blader, frø og rot
(knoll) av selleriplanten. Selleri finner
du ofte i krydder og krydderblandinger, salater, noen bearbeidede kjøttog fiskeprodukter, supper, dressinger
og buljong.
Sennep: Dette inkluderer sennep,
sennepspulver og sennepsfrø. Du
finner ofte sennep i bearbeidede
kjøttprodukter, curryretter, marinader,
salatdressinger, sauser og supper.
Sesamfrø: Sesamfrø finner ofte du
i brød, vegetarretter, godteri, knekkebrød, kjeks, hummus, sesamolje,
sesammel og tahini (sesampasta).
Svoveldioksid og sulfitter: Sulfitt
brukes ofte til konservering av frukt
og grønnsaker (inklusive tomat), og i
noen kjøttprodukter, så vel som i brus,
juice, vin og øl.
Lupin: Dette inkluderer lupinfrø og
lupinmel, og kan finnes i noen typer
brød, bakervarer, mel, vegetarprodukter og pasta.
Bløtdyr: Dette inkluderer muslinger,
snegler, blekksprut, blåskjell, kamskjell, østers, hjerteskjell, kråkeboller,
akkar, kalamari, sjøsnegler o.l. Du
finner ofte bløtdyr som en ingrediens i fiske- og skalldyrkraft, i supper, marinader, sauser og i fisk- og
sjømatkrydder.
Ønsker du å bestille bord?
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Tapas - Mat og vinhus og gleder oss til å servere deg god mat og drikke.