Tapas
Serveres etter kl 15.00
Tapas er en rekke forskjellige spanske forretter/matretter, slik som en blanding av oliven, oster, eller forseggjorte småretter som frityrstekte retter og spekeskinke.
Du kan bestille tapas som en individuell middag, sharing, eller man kan lage sin egen.
Tapas
Kylling diablo
1
Oliven
Fylt paprika
6
Spicy mandler
4
Sylteagurk
Valnøtter
Tapassalat
6
Kjøttboller
Kyllingvinger
Spekemat
Chorizo
Foccacia og aioli
1, 2, 11
Patatas bravas
Bruscetta
1, 6
Tomat og mozarella
6
Ostefat
6
Baconsurret dadler
Hummus
Bikini
1, 6
Chicken tenders med honning
Tapasfat
Våre tapasfat og tapasplater settes sammen av våre kokker. Platene vil variere.
Tapasfat
Tapasplate for to
Allergenoversikt
Allergener: 1 Gluten / 2 Egg / 3 Peanøtter / 4 Nøtter / 5 Soya / 6 Melk / 7 Fisk / 8 Skalldyr / 9 Bløtdyr / 10 Selleri / 11 Sennep / 12 Sesamfrø / 13 Lupin / 14 Sulfitt
Kornslag* som inneholder gluten:
Dette inkluderer hvete, rug, bygg,
havre, spelt, korasanhvete o.l. Disse
kornslagene finner du ofte i mat som
inneholder mel, slik som krutonger,
brød og bakervarer, kaker, couscous,
bearbeidede kjøtt- og fiskeprodukter, sauser og supper. Kornslaget må
deklareres, men det er opp til produsenten om gluten angis i tillegg.
Skalldyr: Dette inkluderer krabbe,
hummer, reker, krill, kreps og scampi
o.l. Skalldyr finner du ofte i salater.
Disse ingrediensene kan også finnes
i skalldyr- og fiskeretter, i wokretter,
sauser og lignende til bruk i thairetter.
Egg: Egg finner du ofte i kaker,
majones, sufflé, pasta, paier, noen
kjøttprodukter, sauser, desserter og
matvarer som er penslet med egg.
Fisk: Fisk finner du ofte i skalldyrog fiskeretter, leverpostei, salatdressinger, tapenade, buljong og i
Worcestersaus.
Peanøtter: Peanøtter finner du ofte
i kjeks, kaker, desserter, sjokolader,
iskrem, peanøttolje, peanøttsmør,
asiatiske og orientalske retter.
Soya: Soya finner du i tofu, miso,
tempeh, soyasaus, soyadrikker
og soyamel o.l. Soya brukes også
i noen desserter, iskrem, kjøtt- og
fiskeprodukter, sauser, supper og
vegetarprodukter.
Melk: Melk finner du i smør, ost, fløte,
iskrem, desserter, melkepulver, yoghurt, bakverk, supper og sauser o.l.
Noen matvarer er penslet med melk.
Nøtter*: Dette inkluderer mandler,
hasselnøtter, valnøtter, kasjunøtter,
pekannøtter, pistasienøtter, paranøtter og macadamianøtter. Du finner
ofte nøtter i brød, kjeks, småkaker,
desserter, iskrem, sjokolade, marsipan,
nøtteoljer og sauser. Ulike typer nøtter
brukes i asiatiske retter.
Selleri: Dette inkluderer stangselleri
(stilkselleri), samt blader, frø og rot
(knoll) av selleriplanten. Selleri finner
du ofte i krydder og krydderblandinger, salater, noen bearbeidede kjøttog fiskeprodukter, supper, dressinger
og buljong.
Sennep: Dette inkluderer sennep,
sennepspulver og sennepsfrø. Du
finner ofte sennep i bearbeidede
kjøttprodukter, curryretter, marinader,
salatdressinger, sauser og supper.
Sesamfrø: Sesamfrø finner ofte du
i brød, vegetarretter, godteri, knekkebrød, kjeks, hummus, sesamolje,
sesammel og tahini (sesampasta).
Svoveldioksid og sulfitter: Sulfitt
brukes ofte til konservering av frukt
og grønnsaker (inklusive tomat), og i
noen kjøttprodukter, så vel som i brus,
juice, vin og øl.
Lupin: Dette inkluderer lupinfrø og
lupinmel, og kan finnes i noen typer
brød, bakervarer, mel, vegetarprodukter og pasta.
Bløtdyr: Dette inkluderer muslinger,
snegler, blekksprut, blåskjell, kamskjell, østers, hjerteskjell, kråkeboller,
akkar, kalamari, sjøsnegler o.l. Du
finner ofte bløtdyr som en ingrediens i fiske- og skalldyrkraft, i supper, marinader, sauser og i fisk- og
sjømatkrydder.
Ønsker du å bestille bord?
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Tapas - Mat og vinhus og gleder oss til å servere deg god mat og drikke.