Vinkart
Vinkartet kan variere ut i fra lagerbeholdning hos oss og overleverandør. Vinkartet er kun ment som en opplysning og ikke en del av vår markedsføring i tråd med Alkoholloven § 14-3 (lovdata.no)
Utvalg
Hvitvin
Wiltinger Scharzberg Riesling
Lagar de Cervera
Masi Masianco
Chateau Bonnet
Louis Jadot Bourgogne Chardonnay
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sévre et Maine sur Lie 2018
Musserende
Campo Viejo
Pedregosa Reserva Clos de Blancs Brut Nature
Rødvin
Tomassi Graticcio Appassionato
Principiano Barbera
Wongraven Alleanza Langhe Rosso
Miopasso Nero d´Avola
Cruzado Garnacha
LAT 42
Ogier Côtes du Rhône Gentilhomme
Odfjell Armador
Santa Julia Organic Malbec
Capitel de Roari Amarone della Valpolicella Classico
Rosévin
Masi Rosa dei Masi
Allergenoversikt
Allergener: 1 Gluten / 2 Egg / 3 Peanøtter / 4 Nøtter / 5 Soya / 6 Melk / 7 Fisk / 8 Skalldyr / 9 Bløtdyr / 10 Selleri / 11 Sennep / 12 Sesamfrø / 13 Lupin / 14 Sulfitt
Kornslag* som inneholder gluten:
Dette inkluderer hvete, rug, bygg,
havre, spelt, korasanhvete o.l. Disse
kornslagene finner du ofte i mat som
inneholder mel, slik som krutonger,
brød og bakervarer, kaker, couscous,
bearbeidede kjøtt- og fiskeprodukter, sauser og supper. Kornslaget må
deklareres, men det er opp til produsenten om gluten angis i tillegg.
Skalldyr: Dette inkluderer krabbe,
hummer, reker, krill, kreps og scampi
o.l. Skalldyr finner du ofte i salater.
Disse ingrediensene kan også finnes
i skalldyr- og fiskeretter, i wokretter,
sauser og lignende til bruk i thairetter.
Egg: Egg finner du ofte i kaker,
majones, sufflé, pasta, paier, noen
kjøttprodukter, sauser, desserter og
matvarer som er penslet med egg.
Fisk: Fisk finner du ofte i skalldyrog fiskeretter, leverpostei, salatdressinger, tapenade, buljong og i
Worcestersaus.
Peanøtter: Peanøtter finner du ofte
i kjeks, kaker, desserter, sjokolader,
iskrem, peanøttolje, peanøttsmør,
asiatiske og orientalske retter.
Soya: Soya finner du i tofu, miso,
tempeh, soyasaus, soyadrikker
og soyamel o.l. Soya brukes også
i noen desserter, iskrem, kjøtt- og
fiskeprodukter, sauser, supper og
vegetarprodukter.
Melk: Melk finner du i smør, ost, fløte,
iskrem, desserter, melkepulver, yoghurt, bakverk, supper og sauser o.l.
Noen matvarer er penslet med melk.
Nøtter*: Dette inkluderer mandler,
hasselnøtter, valnøtter, kasjunøtter,
pekannøtter, pistasienøtter, paranøtter og macadamianøtter. Du finner
ofte nøtter i brød, kjeks, småkaker,
desserter, iskrem, sjokolade, marsipan,
nøtteoljer og sauser. Ulike typer nøtter
brukes i asiatiske retter.
Selleri: Dette inkluderer stangselleri
(stilkselleri), samt blader, frø og rot
(knoll) av selleriplanten. Selleri finner
du ofte i krydder og krydderblandinger, salater, noen bearbeidede kjøttog fiskeprodukter, supper, dressinger
og buljong.
Sennep: Dette inkluderer sennep,
sennepspulver og sennepsfrø. Du
finner ofte sennep i bearbeidede
kjøttprodukter, curryretter, marinader,
salatdressinger, sauser og supper.
Sesamfrø: Sesamfrø finner ofte du
i brød, vegetarretter, godteri, knekkebrød, kjeks, hummus, sesamolje,
sesammel og tahini (sesampasta).
Svoveldioksid og sulfitter: Sulfitt
brukes ofte til konservering av frukt
og grønnsaker (inklusive tomat), og i
noen kjøttprodukter, så vel som i brus,
juice, vin og øl.
Lupin: Dette inkluderer lupinfrø og
lupinmel, og kan finnes i noen typer
brød, bakervarer, mel, vegetarprodukter og pasta.
Bløtdyr: Dette inkluderer muslinger,
snegler, blekksprut, blåskjell, kamskjell, østers, hjerteskjell, kråkeboller,
akkar, kalamari, sjøsnegler o.l. Du
finner ofte bløtdyr som en ingrediens i fiske- og skalldyrkraft, i supper, marinader, sauser og i fisk- og
sjømatkrydder.
Ønsker du å bestille bord?
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Tapas - Mat og vinhus og gleder oss til å servere deg god mat og drikke.